Důležité informace

Milí rodiče,

 

vzhledem ke stále nepříznivé „covidové“ situaci jsme se rozhodly, že místo třídních schůzek pro vás informace sepíšeme.

Prosíme o řádné přečtení a následný podpis v MŠ, že jste informace četli.

  1. VŠECHNY věci dětem podepište či jinak označte (hlavně pyžama).
  2. Dbejte na to, aby děti měly ve skříňce stále náhradní oblečení (platí i pro předškoláky – děti se mohou polít, propotit).
  3. Nevstupujte nám do prostorů školky, děti předávejte pouze v šatně (pokud se paní učitelky nemůžete dočkat, znovu na ni zazvoňte).
  4. DŮLEŽITÉ – kontrolujte evidenční listy, zda na vás máme aktuální telefonní čísla, platné adresy a zda máte v seznamu uvedené všechny osoby, které mohou vaše dítě vyzvedávat.
  5. Dodržujte včasný příchod do MŠ (do 8.30 h.). U všech předškoláků je NUTNÉ, aby byli v MŠ do 8.00h. (zatím jsme tolerovaly, že jste chodili do 8.30h, ale vzhledem k tomu, že vaše děti již mají povinnou předškolní docházku, je nutné, aby v MŠ byly přítomné 8.00 h – 12. 00h.)
  6. NEPOSAZUJTE děti nahoru na skříňky !!! Na sezení máme pod skříňkami lavičky, které si dle libosti můžete vysunout.
  7. NENOSTE do školky hračky. Pokud vaše dítě potřebuje na spaní plyšáčka, dejte mu takového, který může zůstat v MŠ v jeho vlastním balíčku (na lehátko dávejte dětem pouze měkké hračky).
  8. Udržujte dětem ve skříňkách pořádek – když se děti ráno svléknou a zůstane jim oblečení naruby, nedokáží si s tím pak samy poradit. Nenechávejte ve skříňce zbytečně moc věcí, děti pak nemůžou najít to, co potřebují.
  9.  Dbejte na to, aby byly děti co nejvíce samostatné – nechte je samotné oblékat i svlékat. Většina dětí to umí, ale je pro ně pohodlnější, když to za ně udělají rodiče; trénujte obouvání papuček – děti to potřebují několikrát za den; učte děti převracet si oblečení; učte děti používat toaletní papír a v neposlední řadě učte děti SMRKAT.
  10.  Ve školce dbáme na to, aby děti správně držely tužku, lžíci a předškoláci také příbor. Pro lepší osvojení je potřeba trénovat i v domácích podmínkách.
  11.  Vzhledem k tomu, že nám děti ve školce více smrkají, prosíme vás o donesení kapesníčků v krabičce.
  12.  Oběd v době nemoci je možné si vyzvednout pouze první den, na následující dny je nutné si obědy odhlásit v jídelně
  13.  Zákonní zástupci předškoláků jsou povinni omlouvat své dítě jak v době nepřítomnosti (telefonicky, emailem nebo osobně), tak následně po příchodu do MŠ písemně do omluvného listu
  14.  NEMOCNÉ děti do školky nepatří – prosíme o respektování s ohledem na ostatní děti i paní učitelky

Moc děkujeme a prosíme vás o podpis v MŠ (ve Sluníčkách jsou nachystané seznamy).

S pozdravem paní učitelky MŠ Přichystalova